Privatlån

Vi kan alla hamna i situationer i livet när vi snabbt behöver pengar. Det kan handla om en mindre eller lite större summa pengar. För att låna riktigt stora summor pengar krävs att du går till en bank och tecknar lån med säkerhet. Det kan handla om att du lämnar exempelvis din bostad som pant för att få låna pengarna. För sådana lån vill bankerna att du specificerar vad du ska använda pengarna till. Om du inte har eller vill lämna någon säkerhet kan du teckna ett lite mindre lån, ett så kallat privatlån, eller som de också kallas, blancolån. Ett privatlån är ett lån avsett för konsumtion. För att teckna ett privatlån behöver du inte lämna någon säkerhet och heller inte specificera vad du ska använda pengarna till.

Privatlån går att teckna hos alla banker. Du bokar tid, går dit under kontorstid, fyller i alla papper och väntar på besked. Om du tycker att det låter tidskrävande, eller kanske själv jobbar eller är upptagen under kontorstid, kan du snabbt och enkelt ansöka om ett privatlån online, dygnet runt. På Internet kan du jämföra priser från olika låneinstitut. Vissa bolag har mer krav på dig som låntagare än andra. Fördelen med privatlån är att även du utan fast inkomst eller med betalningsanmärkningar kan få låna pengar. Ansöker du online kan du när som helst fylla i en ansökan gratis, och du får besked direkt på skärmen. Om låneinstitutet har ett avtal med just din bank kan du ha pengarna insatta på kontot redan samma dag, till och med på lördagar. Annars kommer pengarna direkt nästa dag.

Med privatlån betalas pengarna tillbaka under en längre period genom avbetalning. Du betalar en viss summa varje månad enligt en avbetalningsplan som görs upp i förväg, utifrån hur mycket du vill och kan betala varje månad. Ju fortare du betalar tillbaka lånet desto billigare blir det. Var noga med att kontrollera fakta om den effektiva räntan, inte bara räntan på själva lånebeloppet och avgifter. Genom att jämföra priser online kan du som är över 18 år hitta det bästa och billigaste privatlånet just för dig.

Källor:
[1] https://sv.wikipedia.org/wiki/Privatl%C3%A5n
[1] https://www.jamforlan.com/